Kosciol vs homosexualisci. Strona: 7

Dodano: 2009-05-19 06:51

Sleeping_Giant napisał(a):

Każdy kto ma oczy i rozum widzi i wie, że wraz z chrześcijaństwem ginie Europa i Europejczycy, demograficznie, kulturowo. Lecz taka jest właśnie natura współczesnego człowieka, który zabija sam siebie i jest z tego jeszcze zadowolony. Ale cóż oczekiwać od "cywilizacji", która stworzyła Holocaust i Gułag, dwa logiczne następstwa Rewolucji Francuskiej i triumfu Rozumu nad Wiarą i Tradycją. Ciekawe co powiedzieliby nasi oświeceni ateiści, gdyby w końcu przeczytali, że były takie dni podczas Rewolucji Francuskiej, kiedy ginęło więcej osób niż w czasie trwania całej Inkwizycji.

Niestety SG zauważył tę smutną prawidłowość.
Ateizm zawsze ma bezpośredni wpływ na rozpad tradycyjnych struktur, a to z kolei przekłada się w czasie na coraz większe odstępstwa od norm, co z kolei w dłuższej perspektywie często owocuje szaleństwem typu Holocaust lub jakimś innym.
Ateiści są bardzo wygodni, zawsze znajdą "dobry logiczny" argument na to, żeby umyć ręce od odpowiedzialności.

Dodano: 2009-05-19 16:34

Halldor napisał(a):
[quote:d8f3e3fdb3="Sleeping_Giant"]
Każdy kto ma oczy i rozum widzi i wie, że wraz z chrześcijaństwem ginie Europa i Europejczycy, demograficznie, kulturowo. Lecz taka jest właśnie natura współczesnego człowieka, który zabija sam siebie i jest z tego jeszcze zadowolony. Ale cóż oczekiwać od "cywilizacji", która stworzyła Holocaust i Gułag, dwa logiczne następstwa Rewolucji Francuskiej i triumfu Rozumu nad Wiarą i Tradycją. Ciekawe co powiedzieliby nasi oświeceni ateiści, gdyby w końcu przeczytali, że były takie dni podczas Rewolucji Francuskiej, kiedy ginęło więcej osób niż w czasie trwania całej Inkwizycji.

Ateizm zawsze ma bezpośredni wpływ na rozpad tradycyjnych struktur, a to z kolei przekłada się w czasie na coraz większe odstępstwa od norm, co z kolei w dłuższej perspektywie często owocuje szaleństwem typu Holocaust lub jakimś innym.
Ateiści są bardzo wygodni, zawsze znajdą "dobry logiczny" argument na to, żeby umyć ręce od odpowiedzialności.[/quote:d8f3e3fdb3]

Jeżeli w Europie nie odrodzi się chrześcijaństwo to pozostaje nam już tylko czekąć na "coup de grace" (cios łaski) od nowych barbarzyńców.

Forever Begins.

Dodano: 2009-05-19 16:59

[quote:c305cc0540="Halldor"][quote:c305cc0540="Sleeping_Giant"]

Ateiści są bardzo wygodni, zawsze znajdą "dobry logiczny" argument na to, żeby umyć ręce od odpowiedzialności.[/quote:c305cc0540]

Jeżeli w Europie nie odrodzi się chrześcijaństwo to pozostaje nam już tylko czekąć na "coup de grace" (cios łaski) od nowych barbarzyńców.[/quote:c305cc0540]
Raczej Har-magedon :wink:

Dodano: 2009-05-19 17:09

[quote:e1b5b8aeb7="Halldor"][quote:e1b5b8aeb7="Sleeping_Giant"]

Ateiści są bardzo wygodni, zawsze znajdą "dobry logiczny" argument na to, żeby umyć ręce od odpowiedzialności.[/quote:e1b5b8aeb7]

Jeżeli w Europie nie odrodzi się chrześcijaństwo to pozostaje nam już tylko czekąć na "coup de grace" (cios łaski) od nowych barbarzyńców.[/quote:e1b5b8aeb7]

Jeśli możesz to sprecyzuj o jakie chrześcijaństwo ci się konkretnie rozchodzi, bo Kościół Katolicki w swojej interpretacji nieco odbiega od pierwotnej wiary chrystusowej, nie zapominaj też o innych kościołach, które dominują w niektórych państwach Europy (patrz Wielka Brytania, kraje skandynawskie).
Nie potrzeba też wielkiego come backu chrześcijaństwa, żeby obudzić w społeczeństwie chęć przywołania dawnych porządków wszak chrześcijaństwo do Europy przyszło, nie powstało tutaj a homoseksualizm nie był chyba za bardzo tolerowany już wcześniej.

Dodano: 2009-05-19 17:44

GoopiaPeezda666 napisał(a):
[quote:a8eb4409aa="Sleeping_Giant"][quote:a8eb4409aa="Halldor"][quote:a8eb4409aa="Sleeping_Giant"]

Ateiści są bardzo wygodni, zawsze znajdą "dobry logiczny" argument na to, żeby umyć ręce od odpowiedzialności.[/quote:a8eb4409aa]

Jeżeli w Europie nie odrodzi się chrześcijaństwo to pozostaje nam już tylko czekąć na "coup de grace" (cios łaski) od nowych barbarzyńców.[/quote:a8eb4409aa]

Jeśli możesz to sprecyzuj o jakie chrześcijaństwo ci się konkretnie rozchodzi, bo Kościół Katolicki w swojej interpretacji nieco odbiega od pierwotnej wiary chrystusowej, nie zapominaj też o innych kościołach, które dominują w niektórych państwach Europy (patrz Wielka Brytania, kraje skandynawskie).
Nie potrzeba też wielkiego come backu chrześcijaństwa, żeby obudzić w społeczeństwie chęć przywołania dawnych porządków wszak chrześcijaństwo do Europy przyszło, nie powstało tutaj a homoseksualizm nie był chyba za bardzo tolerowany już wcześniej.[/quote:a8eb4409aa]

SG chodzi o chrześcijaństwo, chrześcijaństwo jest jedno. Są tylko różne formy obrządku ... katolicyzm, prawosławie czy wersje zreformowane, bez znaczenia.

W Europie homoseksualizm był tolerowany jedynie w świecie antycznym, ale to też nie wszędzie i nie zawsze.

Dodano: 2009-05-19 17:51

Nie potrzeba też wielkiego come backu chrześcijaństwa, żeby obudzić w społeczeństwie chęć przywołania dawnych porządków wszak chrześcijaństwo do Europy przyszło, nie powstało tutaj a homoseksualizm nie był chyba za bardzo tolerowany już wcześniej.

Oczywiscie chrzescijanstwo "chrzescijanstwu" nierówne.Watpie by katolicka jego wersja zdołała coś zdziałać na poletku ratowania ludzkości przed upadkiem moralnym,akceptujać powoli zachowania hedonistyczne [okreslone przez kulturę grecką czyli kolebkę europejskiego homoseksualizmu]tylko po to zeby utrzymać swój juz i tak nadszarpniety autorytet.

Dodano: 2009-05-19 17:52

Halldor napisał(a):

SG chodzi o chrześcijaństwo, chrześcijaństwo jest jedno. Są tylko różne formy obrządku ... katolicyzm, prawosławie czy wersje zreformowane, bez znaczenia.

W Europie homoseksualizm był tolerowany jedynie w świecie antycznym, ale to też nie wszędzie i nie zawsze.

Nie, chrześcijaństwo nie jest takie samo, bo miejscami diametralnie różni się w interpretacji do tego stopnia, że niektóre kościoły czy wspólnoty tolerują związki homoseksualne.

No i gadam właśnie, że stara Europa nie tolerowała homoseksualizmu więc pod tym względem jej żaden kościół niepotrzebny, sama powinna trzymać się w ryzach.

Dodano: 2009-05-19 18:01

No i gadam właśnie, że stara Europa nie tolerowała homoseksualizmu więc pod tym względem jej żaden kościół niepotrzebny, sama powinna trzymać się w ryzach.

Hej PEEZDO a Grecja?,a Cesarstwo Rzymskie? toć to europa, tam homoseksualizm był na porządku dziennym tak jak w polsce ogórek kiszony czy bigos

Dodano: 2009-05-19 18:06

DEMONEMOON napisał(a):
[quote:e9927ca06a="GoopiaPeezda666"]

I tak płynnie wracamy do tematu :).

W Grecji i Rzymie homosexualizm był jakoś tolerowany, ale, powtarzam, rodzina była tam traktowana jako związek kobiety i mężczyzny. Ani Grecy ani Rzymianie nie odważyli się legalizować tego sexualnego odchyłu.

Forever Begins.

Dodano: 2009-05-19 18:08

DEMONEMOON napisał(a):
[quote:6c6d73656d="GoopiaPeezda666"]

Hej PEEZDO a Grecja?,a Cesarstwo Rzymskie? toć to europa, tam homoseksualizm był na porządku dziennym tak jak w polsce ogórek kiszony czy bigos[/quote:6c6d73656d]

Hej Peezdo hahaha hej juhasie już ci godom^^
Wiem jeszcze takie szczątkowe pojęcie mam o antycznym świecie. Powinnam to była inaczej napisać. Po prostu nie rozumiem dlaczego akurat chrześcijaństwo miałoby utrzymać europejczyków w szyku. No ale biorąc pod uwagę napływ wszelkiej błotnej masy na stary kontynent to rzeczywiście może być jakiś środek przekazu ale nie wiem jest to świeze spojrzenie dla mnie muszę to przemyśleć^^ Zwyczajem Nanette: przekonajcie mnie, od tego tu jesteście!! :lol:

Dodano: 2009-05-19 18:13

To napiszę to jeszcze raz... chrześcijaństwo jest jedno, różne są jedynie formy obrządku, uwarunkowania polityczne i prawa kanoniczne ... ale to są ludzkie problemy i zawiłości, religii w to nie mieszajmy.

GoopiaPeezda666: żaden z poważnych kościołów chrześcijańskich nie toleruje związków homoseksualnych, może jedynie jakieś sekciarskie odłamy to tolerują.
Akt homoseksualny jest biblijnie potępiany.
Czym innym jest sama skłonność, sama skłonność/preferencja homo traktowana jest np: przez KK jak coś patologicznego, ale nie jest grzechem, ponieważ może być mimowolna (choroba, instynkt, zaburzenie cokolwiek).

Dodano: 2009-05-19 18:16

Halldor napisał(a):
To napiszę to jeszcze raz... chrześcijaństwo jest jedno, różne są jedynie formy obrządku, uwarunkowania polityczne i prawa kanoniczne ... ale to są ludzkie problemy i zawiłości, religii w to nie mieszajmy.

GoopiaPeezda666: żaden z poważnych kościołów chrześcijańskich nie toleruje związków homoseksualnych, może jedynie jakieś sekciarskie odłamy.
Akt homoseksualny jest biblijnie potępiany.
Czym innym jest sama skłonność, sama skłonność/preferencja homo traktowana jest np: przez KK jak coś patologicznego, ale nie jest grzechem, ponieważ może być mimowolna (choroba, instynkt, zaburzenie cokolwiek).

Bullshit kościół reformowany zawiera związki homoseksualne, weź się doucz www.kosciol.pl
NEXT :!:

Dodano: 2009-05-19 18:22

[quote:7e1f8ec210="DEMONEMOON"][quote:7e1f8ec210="GoopiaPeezda666"]

Hej PEEZDO a Grecja?,a Cesarstwo Rzymskie? toć to europa, tam homoseksualizm był na porządku dziennym tak jak w polsce ogórek kiszony czy bigos[/quote:7e1f8ec210]

Wiem jeszcze takie szczątkowe pojęcie mam o antycznym świecie. Powinnam to była inaczej napisać. Po prostu nie rozumiem dlaczego akurat chrześcijaństwo miałoby utrzymać europejczyków w szyku. No ale biorąc pod uwagę napływ wszelkiej błotnej masy na stary kontynent to rzeczywiście może być jakiś środek przekazu ale nie wiem jest to świeze spojrzenie dla mnie muszę to przemyśleć^^ Zwyczajem Nanette: przekonajcie mnie, od tego tu jesteście!! :lol:[/quote:7e1f8ec210]
:wink: :)
Wiesz ze traktuje forum jak zabawe i nie mam zamiaru tutaj nikogo nawracać ani przekonywać :)

Prawdziwe chrzescijanstwo z początkow naszej ery dało swiatu jakieś mierniki w postaci np dziesieciorgu przykazań,oczywiscie zaczerpnietych z religii zydowskiej.Jezeli odrzucamy te mierniki,to ja nie wiem co może ludzi utrzymać w jakimś godnym moralnym szyku-ateistyczna nauka?,chyba nie zabardzo to jej sie udaje

Dodano: 2009-05-19 18:27

DEMONEMOON napisał(a):
[quote:674b548b94="GoopiaPeezda666"][quote:674b548b94="DEMONEMOON"][quote:674b548b94="GoopiaPeezda666"]

Hej PEEZDO a Grecja?,a Cesarstwo Rzymskie? toć to europa, tam homoseksualizm był na porządku dziennym tak jak w polsce ogórek kiszony czy bigos[/quote:674b548b94]

Wiem jeszcze takie szczątkowe pojęcie mam o antycznym świecie. Powinnam to była inaczej napisać. Po prostu nie rozumiem dlaczego akurat chrześcijaństwo miałoby utrzymać europejczyków w szyku. No ale biorąc pod uwagę napływ wszelkiej błotnej masy na stary kontynent to rzeczywiście może być jakiś środek przekazu ale nie wiem jest to świeze spojrzenie dla mnie muszę to przemyśleć^^ Zwyczajem Nanette: przekonajcie mnie, od tego tu jesteście!! :lol:[/quote:674b548b94]
:wink: :)
Wiesz ze traktuje forum jak zabawe i nie mam zamiaru tutaj nikogo nawracać ani przekonywać :)

Prawdziwe chrzescijanstwo z początkow naszej ery dało swiatu jakieś mierniki w postaci np dziesieciorgu przykazań,oczywiscie zaczerpnietych z religii zydowskiej.Jezeli odrzucamy te mierniki,to ja nie wiem co może ludzi utrzymać w jakimś godnym moralnym szyku,ateistyczna nauka?[/quote:674b548b94]

Wiesz co ja nie jestem ani religijna ani specjalnie kształcona a jakoś wiem i czuję sama z siebie, że dwóch facetów czy 1 kobiety w 1 związku to za dużo, nie wpierdalam się zajętym facetom do łóżka, dbam o swoją rodzinę i nigdy z nie ranię nikogo bez większego powodu. Jestem fenomenem na tle całej Europy?

Dodano: 2009-05-19 18:39 Zmieniono: 2009-05-19 18:44

GoopiaPeezda666 być może niekoniecznie jesteś fenomenem, być może po prostu jesteś normalna, to miłe :D

Niektóre kościoły reformowane akceptują związki homo, ja wiem o tym, to ich sprawa.
Być może kiedyś powstanie jakiś kościół, który będzie dawał śluby zwierzętom albo dzieciom, mam to w dupie.
To że co jakiś czas powstaje w wyniku ludzkich urojeń i błędów jakiś pocieszny wynalazek (na przykład religijny) to nie znaczy, że jest to czymś dobrym lub akceptowalnym.
Dwa główne ośrodki (stolice) chrześcijaństwa zachodnio i wschodnio rzymskiego nie akceptują związków homo, kolokwialnie to ujmując NIE akceptują pedalstwa.

Dodano: 2009-05-19 18:41

Wiesz co ja nie jestem ani religijna ani specjalnie kształcona a jakoś wiem i czuję sama z siebie, że dwóch facetów czy 1 kobiety w 1 związku to za dużo, nie wpierdalam się zajętym facetom do łóżka, dbam o swoją rodzinę i nigdy z nie ranię nikogo bez większego powodu. Jestem fenomenem na tle całej Europy?

To zasługa wychowania i normalnych pobudek.Jezeli chcesz to wszystko odwrócic wystarczy spróbować pozyć inaczej i cieszyć sie ze jestes teraz fenomenem modnego swiata,kazdy ma taki wybór

Dodano: 2009-05-19 18:44

Halldor napisał(a):
GoopiaPeezda666 być może niekoniecznie jesteś fenomenem, być może po prostu jesteś normalna, to miłe :D

Niektóre kościoły reformowane akceptują związki homo, ja wiem o tym, to ich sprawa.
Być może kiedyś powstanie jakiś kościół, który będzie dawał śluby zwierzętom albo dzieciom, mam to w dupie.
To że co jakiś czas powstaje w wyniku ludzkich urojeń i błędów jakiś pocieszny wynalazek (na przykład religijny) to nie znaczy, że jest to czymś dobrym lub akceptowalnym.

Sam teraz przyznajesz, że takie odstępstwo już nie mieści się w ogólnych ramach chrześcijaństwa a kościół reformowany w kilku krajach generuje większość społeczeństwa czego można się domyślić po jego statusie. Gdyby to było marginalne zjawisko te wspólnoty byłyby sektami.

Dodano: 2009-05-19 18:53

Tak przyznaję że jest to niepokojące zjawisko :?

Dodano: 2009-05-19 18:56

Halldor napisał(a):

Dwa główne ośrodki (stolice) chrześcijaństwa zachodnio i wschodnio rzymskiego nie akceptują związków homo, kolokwialnie to ujmując NIE akceptują pedalstwa.

Z tego co mi wiadomo wiele kosciołow reformowalnych lub odłamów religii rzymsko-katolickiej delej uznaje stolicę papieską za głowę i są one takim przyczółkiem zmian zachodzących w całej religii katolickiej,extremalne nauki lub wierzenia sa akceptowane w takich filiach a kiedy zdobeda poparcie wiekszosci opini społecznej sa wdrazane w głowny nurt wierzeniowy tylko poto zeby sie dostosować do zmian społecznych kulturowych lub naukowych.Takze legalizacja zwiazków homoseksualnych przez katolicyzm dla mnie jest tylko kwestia czasu

Dodano: 2009-05-19 19:02

DEMONEMOON napisał(a):
[quote:4ec33bdff4="Halldor"]GoopiaPeezda666 być może niekoniecznie jesteś fenomenem, być może po prostu jesteś normalna, to miłe :D

Z tego co mi wiadomo wiele kosciołow reformowalnych lub odłamów religii rzymsko-katolickiej delej uznaje stolicę papieską za głowę i są one takim przyczółkiem zmian zachodzących w całej religii katolickiej,extremalne nauki lub wierzenia sa akceptowane w takich filiach a kiedy zdobeda poparcie wiekszosci opini społecznej sa wdrazane w głowny nurt wierzeniowy tylko poto zeby sie dostosować do zmian społecznych kulturowych lub naukowych.Takze legalizacja zwiazków homoseksualnych przez katolicyzm dla mnie jest tylko kwestia czasu[/quote:4ec33bdff4]

Włacha^^
Także ja jestem zwolennikiem budowania świadomości społecznej w inny sposób niż religia. Dotąd w moim przekonaniu stawiałam na pikiety, demonstracje itp. podobne jak ta niedawna w Krakowie ale nie tylko. Teraz muszę nad tym pomyśleć, bo nie mam już 15 lat i na manifestacje nie łażę :wink: A coś trzeba powziąć.

Dodano: 2009-05-19 19:10

Włacha^^
Także ja jestem zwolennikiem budowania świadomośc

hehehehe zwolennikiem?No stary wybacz. :D :D :wink:

Dodano: 2009-05-19 19:15

DEMONEMOON napisał(a):
[quote:5e080f3888="Halldor"]GoopiaPeezda666 być może niekoniecznie jesteś fenomenem, być może po prostu jesteś normalna, to miłe :D

Z tego co mi wiadomo wiele kosciołow reformowalnych lub odłamów religii rzymsko-katolickiej delej uznaje stolicę papieską za głowę i są one takim przyczółkiem zmian zachodzących w całej religii katolickiej,extremalne nauki lub wierzenia sa akceptowane w takich filiach a kiedy zdobeda poparcie wiekszosci opini społecznej sa wdrazane w głowny nurt wierzeniowy tylko poto zeby sie dostosować do zmian społecznych kulturowych lub naukowych.Takze legalizacja zwiazków homoseksualnych przez katolicyzm dla mnie jest tylko kwestia czasu[/quote:5e080f3888]

A dla mnie nie, homo nie jest akceptowane przez katolików (rzymsko,greko, staro i innych) i prawosławnych i nigdy nie będzie.
Dla mnie kościół zreformowany jest odłamem, powstałym dla zaspokojenia potrzeb laicyzującej się europy zachodniej, co nie znaczy że gdzie indziej rozpowszechni się taki liberalizm.
Ale gdybać sobie możemy do usranej śmierci ... się pożyje się zobaczy.

GoopiaPeezda666 świadomości społecznej (i swojej) nie da się budować pikietami czy religią a jedynie własną postawą (najlepiej moralną na przyzwoitym poziomie intelektualnym) :D
Ja stawiam na otwartość umysłu (nie zwieraczy) i ciągłe doskonalenie się :D

Dodano: 2009-05-19 19:24

Halldor napisał(a):

A dla mnie nie, homo nie jest akceptowane przez katolików (rzymsko,greko, staro i innych) i prawosławnych i nigdy nie będzie.
Dla mnie kościół zreformowany jest odłamem, powstałym dla zaspokojenia potrzeb laicyzującej się europy zachodniej, co nie znaczy że gdzie indziej rozpowszechni się taki liberalizm.

Świetnie napisane Haldor, przyjemnie się Ciebie czyta.
Dla katolików Kościół katolicki bramy piekielne nie przemogą, czyli diabeł(pod postacią liberalizmu obyczajowego) nie zawładnie Tą instytucją.

Forever Begins.

Dodano: 2009-05-19 19:28

Halldor napisał(a):

Daj ci Bóg-moze odłamy crzescijanstwa jakimi sa religie rzysko,greko czy staro uchronia sie od zezwierzecenia i zachowają resztki godności ludzkiej,tak bo dla mnie homoseksualizm to wyzbycie sie godnosci i dumy.

Halldor napisał(a):

A dla mnie kosciół zreformowany jest odłamem powstałym dla zaspokojenia potrzeb laicyzującej się religii katolickiej
:wink:

Dodano: 2009-05-19 20:40

Halldor napisał(a):
[quote:cd03f25dc6="DEMONEMOON"][quote:cd03f25dc6="Halldor"]GoopiaPeezda666 być może niekoniecznie jesteś fenomenem, być może po prostu jesteś normalna, to miłe :D

Z tego co mi wiadomo wiele kosciołow reformowalnych lub odłamów religii rzymsko-katolickiej delej uznaje stolicę papieską za głowę i są one takim przyczółkiem zmian zachodzących w całej religii katolickiej,extremalne nauki lub wierzenia sa akceptowane w takich filiach a kiedy zdobeda poparcie wiekszosci opini społecznej sa wdrazane w głowny nurt wierzeniowy tylko poto zeby sie dostosować do zmian społecznych kulturowych lub naukowych.Takze legalizacja zwiazków homoseksualnych przez katolicyzm dla mnie jest tylko kwestia czasu[/quote:cd03f25dc6]

GoopiaPeezda666 świadomości społecznej (i swojej) nie da się budować pikietami czy religią a jedynie własną postawą (najlepiej moralną na przyzwoitym poziomie intelektualnym) :D
Ja stawiam na otwartość umysłu (nie zwieraczy) i ciągłe doskonalenie się :D[/quote:cd03f25dc6]

Jasne, że sama propaganda polityczno-społeczna nie wystarczy ale w takim razie skoro upieracie się na wartości chrześcijańskie, to niech każdy rodzic uczy swoje dziecko chrześcijaństwa we własnym zakresie. Nie wiem po co do tego potrzebne są kościoły, które lada chwila mogą z Pismem Świętym nie mieć absolutnie nic wspólnego, bo umówmy się dogmaty Kościoła Katolickiego swoją drogą a grzeszny kler to druga rzecz. I też nie są to niestety jakieś anomalia tylko szara rzeczywistość a że oficjalnie KK to potępia nie zmienia faktu, że kościół przestaje być autorytetem.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło